sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Loppusanat 2012 tapahtumasta

Mahtava fiilis, tapahtuma oli hieno. Sää suosi meitä parhaalla mahdollisella ajokelillä. Parempaa ei olisi voinut toivoa. Järjestelyhommissa oli vipinää ennen tapahtumaa ja vipinä vain kiihtyi tapahtuman lähestyessä. Kiva oli kuitenkin tehdä. Ilmasen Olli teki loistavaa työtä tapahtuman graafisen ilmeen kanssa. Kaikki mainokset, lippuset ja lappuset oli ensiluokkaisen hienoja ja Kirjapaino välikankaan painojälki oli loistavaa. Reitti oli selvä jo pitkään peruspiirteiltään ja pientä säätöä tehtiin vielä edeltävällä viikolla. Reitin merkkaamisessa ja huoltoautojen määrässä huomasimme kehitettävää, ensi vuonna merkinnät tulevat olemaan selvemmät ja eksymisen vaara pyritään minimoimaan. Samoin taukopaikat merkitään selvemmin.

Vaasan Poliisi suhtautui ajoomme positiivisesti ja saimmekin alkumatkalle moottoripyöräpoliisin saattamaan kulkueen matkaan. Järjestysmiehemme Harri ja Matti huolehtivat liikenteen pysäyttämisestä. Pysähdykset Rantakirppiksellä ja Strömsöössä rytmittivät mukavasti ajoa ja keräsivät porukan kasaan. Porukka hajosi aika nopeasti, etenkin vanhojen kilpakuskien on vaikea ajaa ns tyhjäkäynnillä. Ajo itsessään sujui isommitta haavereitta, muutama rengasrikko ja yksi löystynyt kampi. Maaliin päästiin kaikki ehjinä. Iloisuus ja tyytyväisyys loistivat osallistujista, Kaksi kupolia oli toimittanut ruuat nälkäisille kilpailijoille. Tankkaus olikin paikallaan.

Viidenkymmenen wanhan kilpapyörän parkkialue oli jotakin käsittämätöntä. Tuollaisia kilpureita ei Suomessa ole ennen nähty yhdessä paikassa noin montaa, ei ainakaan moneenkymmeneen vuoteen. Pyöriä oli kymppiluvulta aina näihin päiviin.

Ajojen päätteeksi osallistujat valitsivat keskuudestaan kauneimman pyörän. Voitto matkasi Turkuun
pyöränrakentajaentisöintiguru Ari Sinkkoselle ja Crescent Helracer 1935 pyörälle.

Asupalkinnon pokkasi pitkänmatkanpyöräilijä Kari Oksman Kuopiosta.

Epäonnisimman kuskin lohdutuspalkinto meni Ilmajoelle Juha Tiaiselle, jolta irtosi kampi ja puhkesi rengas. Huoltoauton vakkariasiakas siis.

Tähtipyörän lahjoittaman Wega naisten pyörän arvonnassa voitti kilpailija numero 30 Tomi Korkeamäki

Ja vaikka Juha Tiaista vaivasi epäonni matkalla, onni suosi arvonnassa. Juha voitti arvonnassa vuoden 1986 Peugeot PG10N harjoituskilpapyörän.

Ilta aloitettiin Bluesleipureitten tahtiin, ja iltaa jatkettiin vapaamuotoisesti mm Stramppenilla. Ensi vuodeksi iltaohjelma järjestetään ohjatusti ja todennäköisin paikka lienee Martin Baari.

 Kiitokset tapahtumasta seuraaville tahoille Retrokilpureitten järjestelutoimikunta kumartaa ja kiittää, ensiksikin kaikkia ajajia, ajajien puolisoita, toimitsijoita ja heidän puolisoitaan, sponsoreita: Tähtipyörää, Kirjapaino Välikangasta, Tunturia, Herrmansia, Vanhoja Veloja, Vaasan auto- ja moottorimuseota ja museon henkilökuntaa, Kahta kupolia ruuasta, Vaasan kaupunkia, poliisia, yleisöä, kuvaajia, mediaa ja illan bändiä Bluesleipureita. Ja erityiskiitokset vielä taholle joka noista säistä päättää.

Päivä oli FANTASTICO, KIITOS!

Linkkejä kuviin djtremolo, petoliini, allu,
ja videoihin Ale ja Risto

 





















TERVETULOA UUDELLEEN  25.5.2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti